slider

mail2

02Slider011-mail3

Hladna asfaltna masa

V asfaltni bazi Naklo prodajamo tudi hladno asfaltno maso. HAZ 4 imamo v vrečah in vedrih po 25 kg, HAZ 8 pa v vrečah po 25 kg. Hladna asfaltna masa pa se lahko dobi tudi v razsutem stanju. Za večje količine vam organiziramo tudi prevoz, manjše količine lahko prevzamete sami v asfaltni bazi.

Cena:

VREČA 25KG HAZ 2/4                          5,50 + DDV

HAZ v vedrih na posebno povpraševanje.

Kontakt: 04/257 84 20 , e-pošta: asfaltna.baza@ggd.si

Izdelava ponudb:
Janez Gradišar: 04/280 60 10, GSM: 030/314 974, fax.: 04/204 23 30, janez.gradisar@ggd.si
Dana Ribnikar: 04/280 60 64, GSM: 031/27 96 88, fax.: 04/204 23 30, dana.ribnikar@ggd.si

HLADNA ASFALTNA MASA

Hladna asfaltna zmes je namenjena krpanju udarnih jam in vrtnin, izravnavanju nivojskih razlik, zalivanju širših razpok ter delovnih fug. Lahko se jo uporablja na voznih površinah vseh obremenitvenih kategorij. Zmes je po pravilni vgraditvi obstojna skozi daljše obdobje.
Hladna asfaltna zmes ni občutljiv na zmrzal. Vgrajujemo ga lahko tudi pri temperaturah pod 0º C.

NAVODILA ZA UPORABO

ZUNANJI POGOJI

Praviloma zadostuje, da podlago pred obdelavo temeljito pomedemo. Robovi udarnih jam morajo biti čisti, vse zrahljane dele pa je treba odstraniti. Temperatura podlage lahko varira. Primerne so vse običajne temperature, od visokih poletnih do hladnih poznojesenskih in zimskih.

V primeru, da hladno asfaltno zmes vgrajujemo pri temperaturah pod 0º C je potrebno hladna asfaltna zmes zaradi lažje obdelave predhodno skladiščiti v ogrevanih prostorih pri približno +10º do +15º C.

VGRAJEVANJE

Odstranite ves zdrobljeni material iz udarne jame ali poškodovane plasti nato zmes nanesemo na mesto vgradnje. Nivo sloja mora segati nekoliko nad sosednji nivo. Poteptajte površino s hrbtno stranjo lopate ali jo nekajkrat prevozite z vozilom – avtomobilsko gumo. Pri običajnih popravilih po polaganju komunalnih naprav ali polaganju na poškodovano osnovo mora biti podlaga utrjena kot pri vsakem asfaltiranju po vročem postopku.

OSTALA NAVODILA

Hladno asfaltno zmes je potrebno hraniti v originalno zaprti in nepoškodovani embalaži. če je zmes zaradi poškodovane ali odprte embalaže več dni v stiku z vlažnim in hladnim zrakom, se lahko delno strdi, zaradi česar ni več možno natančno niveliranje in pravilno vezanje. Iz take zmesi pa lahko s segrevanjem v toplih prostorih ponovno pridobimo zmes, ki je primerna za vgradnjo.

SKLADIŠČENJE

Skladiščni prostor naj bo suh in pokrit. Skladiščenja na prostem ne priporočamo! V tem primeru je potrebno hladno asfaltno zmes zaradi lažje obdelave predhodno skladiščiti v ogrevanih prostorih pri približno +10º do +15º C. če je embalaža poškodovana, se hladna asfaltna zmes zaradi zračne vlage polagoma strdi. Prav tako pa priporočamo,da pri skladiščenju v poletnih mesecih ni izpostavljena direktnim sončnim žarkom.